Back to resource overview

Flevoziekenhuis & Bloody Serious | Deel 3

De keten samen aan tafel!

Eerder schreef ik in blog 2 over hoe we werden benaderd door de NRK. Ze hadden gehoord over Bloody Serious en wilde er graag meer over weten. Ik vertelde Dennis Derksen, die het interview zou afnemen, dat het verstandig was om in gesprek te gaan met de hele keten.

Gerdisja van Breemen, Senior Inkoper en Brian Ketzer, Teamleider Logistiek, beiden werkzaam in het Flevoziekenhuis zijn in deze keten de gebruikers, én de inkopers van het materiaal. Daar vindt de transitie van product naar afval plaats. Omdat we allemaal een rol hebben in deze belangrijke keten, moeten we samenwerken om een goede oplossing te vinden voor de afvallen die vrijkomen in onze zorg.

 

Verschillende petten!

Dan de producent. Een aantal grote producenten waren benaderd om het gesprek aan te gaan, het was Flexicare die het aandurfde. Het is niet niets, als producent ben je verantwoordelijk voor wat je op de markt gooit. In 2050 wordt deze producentenverantwoordelijkheid zelfs uitgebreid to het einde van de lifecycle van het product.

Het was super interessant om eens met elkaar te praten over dit onderwerp, ook om te zien dat wij allemaal naast een groene, ook andere petten dragen. Een commerciële pet, of een infectiepreventie-pet bijvoorbeeld.

Het keten interview heeft vorig jaar plaats gevonden, en de tekst staat gedrukt in de nieuwste versie van Kunststof Magazine.

De lancering van Bloody Serious komt steeds dichter bij, steeds meer ziekenhuizen vragen ons om van gedachte te wisselen. Men wil weten wat Bloody Serious inhoud, en hoe ze mee kunnen doen. Wilt u ook meer weten, neem gerust contact op!

Meer lezen over The Bloody Serious Project?