Back to resource overview

Flevoziekenhuis & Bloody Serious | Deel 2

De keten samen aan tafel!

Gisteren namen wij een belangrijke stap in onze reis naar een groenere Zorg!  De NRK had over onze Bloody Serious samenwerking gehoord en wilde er graag meer van weten.  Zo kwam ik in contact met Dennis Derksen, de interviewer voor Kunststof Magazine. Wij spraken over het belang van de keten; om samen te komen en elkaars visie te ontdekken én te onderzoeken hoe wij samen dit probleem kunnen oplossen.

Het is een heus probleem! Jarenlang heeft de industrie naar de ziekenhuizen geluisterd, de algemene tendens was geen PVC! De enige optie om het afval te verwerken was verbranding, en PVC wil je niet verbranden! Maar nu, nu de wetgeving de voorkeur geeft aan recyclen, liggen de kaarten anders op tafel. Dan wil je zuivere producten inkopen, die goed en met lage footprint te recyclen zijn aan het einde van de life cycle. Een groene zorg begint bij de inkoop; wat haal ik in huis?

Kortom, de keten is volop in beweging! Het gesprek, wat gister bij het Flevoziekenhuis plaatsvond, met Ralph Bosma en Wim van Hoven van Flexicare, Brian Ketzer en Gerisja van Breemen van Flevoziekenhuis, was super interessant en heeft weer nieuwe inzichten gegeven.

U leest het hele interview in januari in Kunststof Magazine.

 

 

The Bloody Serious Project