Back to resource overview

Flevoziekenhuis & Bloody Serious | Deel 1

We zijn begonnen!

Gisteren zijn Gerdisja van BreemenBrian Ketzer van het Flevoziekenhuis en ik weer samen gekomen om ons plan van aanpak te bespreken.

  1. Wij zijn begonnen met het signaleren van disposables die in aanmerking komen voor fase 1 van ons project. Producten met een hoog pvc percentage, dat zijn in veel gevallen de urine-, infuuszakken, beademingskapjes, dialyse systemen en andere tubing die als REST het ziekenhuis verlaten.
  2. Vervolgens gaan wij aan de gang om overal de technische data van te ontvangen. Dat is best ingewikkeld, en voelen hier en daar wat weerstand. Wij hadden deze vroeger minder nodig, dat klopt! Maar vroeger ging alles linea recta naar de verbranding. Nu willen we er nog wat moois aan overhouden. Daarom is het belangrijk om te weten wat wij in huis halen. Helaas is niet alles recyclebaar. Wij zijn op zoek naar zuiverheid, items die bestaan uit folies van één polymeer, geen laminaten of polyolefines. Die zijn nog niet, of moeizaam te verwerken.
  3. Zodra we de juiste items gesignaleerd hebben begint de echte analyse. Wat weegt een item, wat zijn de percentages van de verschillende polymeren in deze disposables? Deze info leggen we naast de inkoop van het item en voila, een ruwe schatting van de kunststoffen die wij terug kunnen winnen!

Volverwachting klopt ons hart.. de lijn is nu écht klaar en arriveert in Q1 en zal geïnstalleerd worden op onze tweede locatie aan de Staalstraat te Lelystad. Wij hopen dat onze partners van Blue2Green Medical Waste Recycling Solutions zich vervolgens ook snel settelen bij ons in Lelystad dan kunnen wij onze partners naast REST ook SZA verwerking aanbieden!

Dit zal het landschap en de manier waarop wij al jaren lang dingen doen echt veranderen. Een methode waar verbranding de uitzondering is, en recycling de regel.

The Bloody Serious Project